Hakkında

BARIŞ İÇİN SÖYLÜYORUZ TÜM ŞARKILARIMIZI.....
Biyografi
Kürt halk ezgilerinin özüne bagli kalinarak, modern müzigin estetik ve felsefi yönlerini esas alip
Mezopotamya halklarinin çok renkliligi içerisinde, enternasyonalist bir müzikal anlayisla kendini 1992 yilinda ifade etmeye basladi.

1992-1996 yillari arasinda gerek konserlerde gerekse senliklerde kitlelerle bulusma anlaminda uzun bir yol kat eden Agirê Jiyan bu çalismalarini 1996 yilinda çikarttigi ADARÊ isimli albümüyle taçlandirdi. Bu albüm dört yillik hummali bir çalismanin ürünüydü. Bu üründe Kürt halki ezgilerini kendine özgü ve kendi halk gerçekliginden kopuk olmayan bir tarzda yorumlayarak, kitleler içersinde büyük begeni ve popülarite kazandi. Bu süreçten sonra çalismalarina gerek yurt içinde gerekse yurt disinda daha bir yogunluk katan Agirê Jiyan 1999 yilinin sonlarinda 2. albümü olan HÊLÎN' i çikartti. 2. albümünden sonra Agirê Jiyan içinde yasadigimiz süreçle birlikte , kültür ve sanatin ve bu alanda kurumsallasmanin önemini kavrayarak, konser çalismalarina agirlik verdi. Ezgilerimizin, türkülerimizin, alternatif kültürümüzün ülke topraginin her karisina serpme sorumlulugu içersinde bir çok konser düzenleyen Agirê Jiyan'in özellikle Adana Mimar Sinan Açik Hava Tiyatrosu ve Adiyaman Atatürk Stadyumu konserleri ilk göze çarpanlar arasinda.

Yillardan beri yok edilmeye çalisilan Mezopotamya halklarinin bu çok renkliginin yasatilmasi ve yesertilmesi anlaminda çalismalarini sürdüren Agirê Jiyan önüne koydugu bu hedefi gerçeklestirmenin inadi ve israri içinde yoluna devam etmektedir. Bu çalismalarimizin ve üretimlerimizin egemen kültür açisindan nasil bir sorunsallik tasidigini bilenler bizlerin türkülerimize , halaylarimiza , dügünlerimize, konserlerimize kisaca varolusumuza olan tahammülsüzlüklerini her firsatta ; Gerek konserlerimize izin vermeyerek , gerek kasetlerimizi toplatarak gerekse çalismalarimizi engelleyerek hayata geçirmektedir.

Ama bizler sanatin büyük bir yogunluk, derinlesme ve direnç gerektigini biliyor ve de Kürt aydinlanmasinda bu zorluklari gögüsleyip gereken emegi yogunlugu ve direnci göstermekte kararliyiz.


ALİ GEÇİMLİ:
17 Temmuz İstanbul doğumlu olup aslen Bingöl - Kığı' lıdır. Lise mezunu.
Müik kariyeri 1990' da Tuzla'da başladı. 1992'de Agire Jıyan müzik grubunu kurarak MKM bünyesinde çalışmalarına devam etti. Grubun kurulmasında ve müzikal yapısının oluşumunda ses renginin belirleyeci etkisi oldu.2000 'de Şahiya Stranan 1'de 'Naze', 2002'de Ahmet Kaya anısına ' Dinle Sevgili Ülkem' albümünde ' Başım Belada' ve 2005'de Şahiya Stranan 2 albümünde ' Slava min diki' parçalarını seslendirdi.
Grupta solist olmanın dışında otantik anonim parça araştırması ve bir çok parçanında bestecisidir. Ali Geçimli evli ve bir oğlu vardır.

AHMET TABAR:
3 Mayıs 1980 İstanbul doğumlu. İlk, orta ve yüksek eğitimini İstanbul'da tamamladı.
1991'de MKM'nin açılmasıyla beraber Gulen Mezrabotan adlı çocuk korosuna dahil olup müzik hayatına ilk adımlarını atmış oldu. Daha sonra çocuk korosunun albüm çalışmaları ve müzikaller bunu takip etti. Birbirni takip eden bu çalışmaların zirvesi olarak değerlendirdiği Agire Jiyan grubuna dahil oldu. Yaklaşık 12 yıldır grupla beraber müzik çalışmalarını sürdürmekte. Ahmet (Amed) grupta piano-keyboard çalmanın yanısıra grubun beste, aranjörlük ve müzik yönetmenliğini de yapıyor.